mandag 14. mars 2011

Fagkritisk dag fredag 18.03.


Invitasjon til Fagkritisk dag

Fagutvalget for Kunsthistorie ved Universitetet i Bergen arrangerer fagkritisk dag fredag
18. Mars 2011. I år ønsker vi å drøfte hva som er kunsthistoriefagets rolle i kunstfeltet. Delvis med utgangspunkt i en kronikk av Erlend Høyersten setter vi søkelys på forholdet mellom kunsthistoriestudiet, det øvrige fagfeltet og arbeidslivet. I kronikken etterlyser Høyersten et tettere samarbeid mellom institusjonene, da han hevder dette vil gi ”studenter ved UiB en mer realistisk forståelse av kunstfeltets mekanismer”. Vi ønsker å sette fokus på kunsthistorieutdanningen ved Universitetet i Bergen, hvordan den er lagt opp og hvilken kompetanse de ferdig utdannete studentene har i møtet med arbeidslivet.
Under ordskiftet ønsker vi å belyse og diskutere følgende spørsmål:
·      Hvordan er spranget fra kunsthistoriestudiet til arbeidslivet?
·      Utvikler studenter ved UiB en ”realistisk forståelse av kunstfeltets mekanismer”?
·      Hadde kunsthistoriestudiet tjent på å tilby mer praktiske og yrkesrettede emner?
·      Hva kan et tettere samarbeid med institusjoner som KHiB tilføre?
·      Kan institusjoner som Bergen Kunstmuseum og Bergen Kunsthall bidra til å utvikle kunsthistoriestudiet? I så fall hvordan? Og hvilke konsekvenser ville et slikt samarbeid få for kunsthistoriestudiet?
·      I hvilken grad er forskning en sentral og prioritert del av museenes arbeidsfelt?
Fagkritisk dag er et arrangement i regi av studentenes fagutvalg som samler studenter, ansatte ved universitetet og andre nøkkelpersoner for å drøfte faglige spørsmål. Dette er et viktig forum for diskusjon, og vi håper derfor at du vil delta.
Ordskiftet starter klokken 10.00, og vil vare i om lag to timer. Programmet avsluttes med gratis lunsj. Arrangementet holdes på "Ad Fontes", i første etasje i HF-bygget med inngang på byggets nordside.
Performance ved Anne Marthe Dyvi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar